Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Letartóztatásban marad a halálos balesetet okozó dorogi férfi

Korábban írtuk, hogy halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 23 éves dorogi férfival szemben.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta a halált okozó ittas állapotban elkövetett ittas járművezetés vétségét, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettét, valamint a jármű önkényes elvételének bűntettét elkövető férfi letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Az ittas állapotban lévő gyanúsított 2018. április 30-án, miután legalább négy doboz 0,4 literes világos sört és 0,5 dl pálinkát elfogyasztott, 23 óra 50 perc körüli időben a Bajót, Öregkőaljai pincesoron leállított  személygépkocsiba úgy ült be, hogy a tulajdonostól arra engedélyt nem kért és így nem is kapott.  A gépjárműben öt utas foglalt helyet, akik arra vártak, hogy nem a gyanúsított, hanem a szeszesitalt nem fogyasztó ismerősük ül be a gépjárműbe, amellyel őket haza szállítja. Ezzel szemben az ittas férfi a gépjárművet beindította, és a pincesorhoz vezető közúton az 1119. számú út felé közlekedett a meglepett utasokkal. A gyanúsított a gépjárművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, az úttestről az egy méter széles útpadkán keresztül letért, majd az ott található meredek partoldalon lehaladt, ennek során  felborult. A baleset során az egyik utas életét veszítette, míg további négy személynek  nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyanúsított a balesetet követően, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva, a helyszínről elmenekült, így a hatóság elől megszökött.

Az elkövető letartóztatását ügyészi indítványra az Esztergomi Járásbíróság 2018. május 2. napján rendelte el, majd annak határidejét előbb három hónappal, legutóbb két hónappal meghosszabbította. A kényszerintézkedés határidejének legutóbbi hosszabbítását az indokolta, hogy  továbbra is megalapozottan feltehető, hogy gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható arra figyelemmel, hogy a férfi  a baleset helyszínét segítségnyújtás nélkül hagyta el, a hatóság elől megszökött.

A rendőrségi korábbi közleménye>>

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / dorogimedence.hu
Fotó: police.hu