Kategóriák: DorogHírek

Átadták a felújított Petőfi iskolát

Dorog Város Önkormányzata 134 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztésére.

Az elkészült épületet a felújított Iskola utcával együtt adták át a 68. Bányásznapon, szeptember 1-jén, szombaton. Az eseményen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő is részt vett, akik az átadó ünnepséget megelőzően az Otthon téren, a dorogi bányászat és a bányakatasztrófák áldozatainak emlékműve előtt koszorút helyeztek el, több bányász szervezet és Dorog Város Önkormányzata kíséretében.

Habár korábban a tervek között szerepelt, hogy a birkózó csarnokot is átadják a bányásznapon, sajnos a munkálatokkal nem készültek el. Így a jelenleg építés alatt álló birkózó csarnok és a megújuló sportcsarnok még várat az átadásra.

A Jubileum-téri mulatságok pénteken kezdődtek, melyre elég sokan ki is látogattak. A szombat este viszont már nem kedvezett a lakosságnak, hiszen az este érkező vihar miatt a koncerteket le kellett mondani. A szombati napot a szakadó eső és vihar közepette fellőtt tűzijték zárta le, melyet Tóth Krisztián a hagyományokhoz híven fel is vett videóra. A vasárnapi időjárás a programoknak már inkább kedvezett, ezen a napon nem maradtak el a koncertek.

Fotók: Brachna Judit