Augusztus 20-ai ünnepségek térségünkben

Összegyűjtöttük, hogy térségünkben milyen programok várják az érdeklődőket az államalapítás ünnepén.

Tokodon, augusztus 17-én, pénteken 16 órakor a tokodi Alkotóházban tartanak ünnepséget. Popovics György KEMH elnökének ünnepi beszéde után pedig többek között átadják a Díszpolgári címet. A további címek átadása és a kenyérszentelés után az Egység zenekar műsorát tekinthetjük meg.

Esztergomban, augusztus 18-án, szombaton a Bazilika előtti nagyszínpadon Tóth Vera & Budapest Jazz Orchestra koncertjét tekinthetjük meg 4.000 Ft-os díj ellenében. Augusztus 19-én, vasárnap az ünnepi tűzijáték pedig este 21.00 órakor kezdődik. Augusztus 19-én és 20-án az Esztör Napok nevű rendezvényen is részt vehetünk! Mindemellett a Szent István Napi Zenei Fesztivál is színes programokkal várja az érdeklődőket!

Bajnán, az ünnepi hétvégén, augusztus 19-én, vasárnap Főzőversenyt és Falunapot rendeznek.

Sárisápon augusztus 18-án és 19-én rengeteg program várja az érdeklődőket. Főzőverseny, kiállítások, koncertek és műsorok színesítik az eseményt. A részletes program ide kattintva érhető el!

Csolnokon, augusztus 20-án, hétfőn 10 órakor ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Művelődési Ház előtt. Az eseményen köszöntőt mond Kolonics Péterné polgármester asszony, majd műsort ad a Csolnoki Kamarakórus.

Táton, augusztus 20-án, hétfőn 10 órakor a Táti Római Katolikus Templomban ünnepi szentmisét tartanak, majd a Szent István szobornál emlékeznek meg. Az eseményen beszédet mond Hámos László kultúrigazgató. Továbbá közreműködik a Táti Férfikórus és Müller László.

Kesztölcön, augusztus 20-án, hétfőn 17 órakor a Közösségi Klub udvarán dr. Magyar Pál atya nyitja meg az ünnepséget kenyérszenteléssel, majd Vöröskői István polgármester mond ünnepi beszédet. A rendezvényen az idei díjak átadása mellett a helyi Pávakör énekel.