Kategóriák: Hírek

Mozgalmasnak ígérkezik az Új Kenyér Ünnepe Sárisápon

A korábbi évektől eltérően Sárisápon az első napra, augusztus 18-ára, szombatra került át a főzőverseny, vasárnap pedig a falunap ünnepi, hivatalos programja kerül a középpontba.

A kiállítások – Gömzsik Gertrúd babakiállítása, Tücsök György térségről készült fotóinak tárlata, valamint a virág-és terménykiállítás – már szombat délelőttől látogathatók. Több helyszínen zajlanak majd az események. Az Emlékházban a Szlovák Önkormányzat az idősebbeket, az óvoda udvarán az ugrálóvárak és Dudó bohóc a kicsiket várja. A főzőverseny hat órai eredményhirdetése után a főtéren folytatódik a nap, a komáromi Kifordítva Együttes akusztikus produkcióját Zimmerer Tamás éjfélig tartó retro partija koronázza meg.

Vasárnap szentmisével, majd délután fél háromtól lovaskocsis felvonulással ünneplik majd az államalapítást és az új kenyeret. Az ünnepi műsor 18 órától veszi kezdetét, amely során kitüntetések és díjak kerülnek átadásra. Ezután a Liget Line Dance, majd a Magyarock Dalszínház Musical Bandje alapozza meg a hangulatot, amelyet a Szalai Band hajnalig tartó utcabállal folytat. A tűzijáték a megszokottól egy órával korábban, 22 órától veszi kezdetét. Így a kisebb gyerekek, korán álmosodók is részesei lehetnek a fényjátéknak.

Bővebb információ a Facebook eseménynél található!