Kategóriák: Hírek

Kutya miatt bömböltette 16 évig az operát a párkányi nő

A napokban tartóztatta le a szlovák rendőrség annak a párkányi háznak a tulajdonosát, amit a Párkányban élők „éneklő házként” ismernek. Nothart Éva ugyanis közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy egész nap ugyanazt az operaáriát játssza le folyamatosan.

A párkányi zenélő ház tulajdonosa 16 éven keresztül reggel hattól este tíz óráig egy operaáriát bömböltet Plácido Domingo előadásában – számolt be az elképesztő történetről a Paraméter.

A város egy rendelettel tiltotta volna be a lakosok zenével történő zaklatását, de Éva ezt megtámadta, az elképesztő ügy pedig a Legfelsőbb Bírósághoz jutott.

Éva korábban szomszédait hibáztatta, azt mondta, pokollá tették az életét. Betörték az ablakait és szemetet szórtak az udvarába. A zenét végül akkor kezdte el üvöltetni, amikor egy könyvelési hiba miatt jogos büntetést kellett fizetnie. A hibáról szerinte a szomszéd állandóan ugató kutyája tehetett, ami miatt nem tudott a munkájára koncentrálni. Valaki ekkor sajnos azt tanácsolta neki, hallgasson zenét, hogy tudjon figyelni. Először egy kis ébresztőórás rádióval próbálkozott, majd egy komolyabb hangfelszerelésre váltott – írja a Borsonline.

A nő négy éve el akarta adni a házát, de azzal a kikötéssel, hogy csakis romák költözhetnek be. Ez meg is történt, egy család a zenélő ház mellett épített fabódéban lakott, majd a telek harminc új lakóval egészült ki, de Éva szerint ők csak vigyáztak az épületre, amíg ő máshol élt – tudta meg a Paraméter.

A kemma.hu videója a párkányi zenélő házról:

 

Fotó: youtube.com

Megosztás