Kategóriák: Hírek

Jó hangulatú sziklamászás Bajóton

Augusztus 4-én, szombat délelőtt 10 órakor izgatott emberek gyülekeztek Bajóton, a Hősök terénél. A jelenlévők mindegyike a Sziklamászás kezdőknek (is) programra jelentkezett és arra várt, hogy megismerkedhessen ennek az izgalmas sportágnak az alapjaival.

A résztvevőket Tóth Zoltán, Bajót község polgármestere köszöntötte és a település történetről mesélt, majd minden jelenlévőnek átadott egy Bajótot bemutató kis füzetet.

Az útvonalat ezután Horváth Viktória, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület turisztikai menedzsere ismertette. A 3,5 km-es túra az Öreg-kőre vezetett, ahol már Kosztin Arnold és csapata előre szerelt sziklamászó utakkal várta a jelenlévőket. A legfontosabb biztonsági szabályok és alapfelszerelések ismertetése után mindenki edzettségi szintjének megfelelő pályán indulhatott el meghódítani a csúcsokat.

Ez a sportág annyira biztonságos, hogy a programon 5 évesnél idősebb gyerekek is résztvettek, akik szintén ügyesen teljesítették a kihívásokat. A visszaúton a községi pincénél pogácsával, üdítővel és borral várták a mászásban megfáradt túrázókat.

Az egyesület következő túrája 2018. szeptember 8-án, szombaton a Kisboldogasszony-napi túra lesz Lábatlanon. A kirándulás során megismerkedhetnek azokkal a gyógynövényekkel, amelyek a női egészséget szolgálják. Túravezető Nyitrai Erika lesz, aki a végén megvendégeli a résztvevőket ehető virágokkal és gyógynövényekkel is. Jelentkezés és bővebb információ az eseményről>>

Fotók: Szabó Károly és Horváth Viktória

Megosztás