Ismét felelőtlen volt egy esztergomi orvos, emberéletbe került sajnos

A családja szerint meg sem vizsgálta a szívinfarktus gyanúval orvoshoz forduló beteget az ügyeletes orvos Esztergomban, inkább egy fájdalomcsillapító után hazaküldte – tudta meg az ATV.

A 73 éves férfi – akinek korábban soha nem volt gond a szívével – másnap szívelégtelenség miatt meghalt. A hozzátartozók azt mondják egy rutinvizsgálat megmenthette volna a bácsit.

A háziorvosi rendelő helyett egy padig jutott hétfőn Kovács Vilmos. Fia azt mondja, édesapjának még volt annyi ereje, hogy segítséget kérjen egy járókelőtől – írja az atv.hu.

Az ötven méterre lévő rendelőből azonnal ki is rohant az orvos, és megkezdte az újraélesztést, de Kovács Vilmos életét már sem ő, sem pedig a rendelő előtti építkezés miatt csak húsz perc késéssel kiérkező mentők nem tudták megmenteni.

Kovács Géza, az áldozat fia azt mondta: „Az előzménye az, hogy vasárnap reggel szól édesapám az édesanyámnak, hogy ő nagyon rosszul van. Mellkasi fájdalmat érez, szúró fájdalmat érez a hátában, elöl-hátul, hol visszajön, erősebben, hol elmúlik, de folyamatos. Megkéri az édesanyámat, hogy az Esztergomi ügyeletre kísérje be. Az esztergomi kórház területén működő, de a kórháztól független orvosi ügyeleten a doktornő nem vette komolyan az édesapja panaszait, és a szükséges vizsgálatokat sem végezte el. Semmilyen vizsgálat nem is szerepel az ambuláns lapon, csak vérnyomásmérés. Megméri édesapámnak a vérnyomását, ami rendben van, megkérdezi arról, hogy milyen gyógyszereket szed, és idegbecsípődéssel kezeli, egy algopiryn-voltaren injekciót ad.”

Kovácsék jelenleg a boncolási jegyzőkönyvre várnak, ám a kiadott halottvizsgálati bizonyítványban a halál okaként heveny balkamrai elégtelenség – vagyis szívprobléma – szerepel – tudta meg az atv.hu.

Sajnos Esztergomban sok eset szomorúan végződik, mikor vagy nem időben látják el a beteget, vagy rosszul állítják fel a diagnózist. Jobb egyelőre nem lesz a helyzet, hiszen a most is haldokló egészségügyi rendszert tovább ostorozza a kormány.

ATV videója az esettel kapcsolatban>>

Forrás: atv.hu/dorogimedence.hu
Fotó: atv.hu

Megosztás