Nyár végére tízre nő megyénkben a kormányablakok száma

A meglévő nyolc mellé Nyergesújfalun július 23-án, hétfőn adták át a kormányablakot, Bábolnán pedig még augusztus folyamán megnyílik az integrált ügyfélszolgálati pont.

Látványos fejlődésen ment keresztül a kormányablak-hálózat kialakítása a megyénkben. A 6 járási székhelyen kívül másik 4 helyszínen is nyílt integrált ügyfélszolgálati pont.

Nyergesújfalun a korábbi okmányirodai szolgáltatások kibővítésével alakítottak ki kormányablakot. Mivel kisebb településről van szó, a kollégák négy munkaállomáson várják az ügyfeleket, akik 121 fajta ügytípust intézhetnek el. Ezen az ügyféltalálkozási ponton havi szinten 1000 állampolgár fordul meg – részletezte Kancz Csaba.

Augusztus folyamán Bábolnán is megnyílik a 6 munkaállomásos kormányablak, így már 10-re emelkedik a Komárom-Esztergom megyében található integrált ügyfélszolgálati irodák száma, s ezzel pedig az utolsó okmányirodaként működő szervezeti egység is kormányablakként folytatja tovább munkáját.

Az átadón, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Tuzson Bence elmondta, hogy egy munkacsoport egyenként áttekinti a Magyarországon létező 2200 ügytípust és javaslatot tesz az intézni szükséges ügyek számának csökkentésére. Tuzson Bence hozzátette: a kormányzat célja, hogy megszüntesse a felesleges ügyintézést, például vannak olyan bejelentési kötelezettségek is, amelyek esetében a beérkező információkkal sem ellenőrzési, sem statisztikai szempontból nem kezd semmit az állam.

Forrás: dorogimedence.hu/MTI/Orient Press Hírügynökség
MTI Fotók: Máthé Zoltán