Kategóriák: DorogHírek

Sajtóközlemény: megújul a Mária utca

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 számú, Dorog, Mária utca zöldben 2020 című projekt megvalósítására.

A városi klíma javítását célul kitűző Mária utca zöldben 2020 című projekt Dorog egyik legforgalmasabb kereskedelmi utcájának területén valósul meg a következő hónapokban. A vasútállomás és a 10. számú főút között a zöldterületek növelése, kétszintes növényzet telepítése, az elöregedett, kihasználatlan zöldfelületek revitalizálása és az utcaképpel harmonizáló időszakos termelői piac kialakítása a dorogiak életminőségét javítja majd.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt keretében a Mária utcát egyirányúsítják, az utcában a térburkolat mellett kétszintes növényzetet alakítanak ki, ezzel javítják a környezet klímáját.

A beruházás részeként megújul a kórházpark, ahol a tervek szerint növénylabirintus és gyógynövények, valamint kibővített közösségi funkciók várják majd a látogatókat.

A posta előtti területen a nyertes pályázatnak köszönhetően az utcaképhez illő, lugasos kialakítású, mini termelői piacot hoznak létre, ahol kulturált körülmények között történhet az árusítás-vásárlás.

A Mária utca zöldben 2020 című projekt megvalósítása a színvonalas kereskedelmi övezet és az új közösségi terek a dorogiak életminőség-javulását, a városrész környezeti klímájának javítását szolgálják. lesz.

A projekt – Dorog Város Önkormányzatának önrészével – az Európai Unió Európai Fejlesztési Alapja és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.dorog.hu portálon találhatnak.

Mária utca jelenleg: