Kategóriák: Hírek

5 hasznos tipp festő szakember választásához

Az alábbiakban adunk néhány tippet a megfelelő festő kiválasztásához, hogy hosszú évekig elégedettséggel nézzük házunk, otthonunk falait, homlokzatait.

A festés saját kezűleg történő megvalósítását kevés ember vállalja be, és tudja saját maga elvégezni úgy, hogy az eredménnyel is tökéletesen elégedett legyen. Aki igen, az pénzt takaríthat meg azzal, hogy nem hív festőt, viszont cserébe az idejét kell feláldoznia a munkálatokra.

Most összeszedtünk 5 tanácsot azoknak, akik festő szakembert szeretnének hívni a falfestéshez.

  1. Konkrétan írjuk körül az elvégzendő munkát

Ha több festőtől is megkeresünk és több ajánlatot szeretnénk kapni, akkor nagyon fontos, hogy ugyanarról a munkáról beszéljünk, és ugyanazokat az információkat adjuk át az összes festőnek. Legyünk nagyon pontosan: soroljuk fel, milyen munkálatokat várunk el, milyen felületeken szükséges a festés, milyen anyagot szeretnénk falunkon látni (milyen színű, mennyire fényes, milyen textúrájú legyen) és mikorra tervezzük a festés időpontját.

  1. Mit javasol a festő?

Kérdezzük meg a festő szakembert az általa elképzelt munkafolyamatról, a használni kívánt anyagokról.

– Mivel és hogyan tisztítja, készíti elő a falfelületet?
– Mivel és hogyan alapozza le azt?
– Mivel és hogyan végzi magát a festést?

  1. Hogyan történik a berendezési tárgyak védelme?

Kérdezzük meg a festőtől, hogyan fogja megvédeni festésnél a környező tárgyakat, pl. kültéri falfestésnél védi-e valahogy a közeli épületeket, tárgyakat, illetve beltéri falfestésnél a bútorokat, tárgyakat, a padlót, a lefesteni nem kívánt falrészeket.

  1. A munka időzítése

A következő kérdéseket is feltétlen egyeztessük. Mikor kezdik el, és fejezik be a festési munkálatokat? Hány fő dolgozik majd ez idő alatt? Mi történik, ha nem sikerül időre befejezniük a festést?

  1. Garancia az elvégzett munkára

Vállal-e festő garanciát az elvégzett munkára? Ha igen, akkor az anyagra is vonatkozik, vagy csak magára a munkavégzésre? Pontosan mit takar és meddig tart a garancia?

Az összeállítás elkészítésében egy esztergomi festő szakember is segítségünkre volt. Akinek az ITT található elérhetőségeken további kérdéseket is feltehet a falfestéssel kapcsolatban!

Megosztás