Figyelem! Hétfőtől fizetős lesz a parkolás Esztergomban!

Eljött ismét az az idő, mikor fizetni kell Esztergomban a parkolásért. Tavaly döntött úgy a képviselő-testület, hogy 2018. január 1-je és június 30-a között ingyenes lesz a parkolás.

Nem hosszabbította meg a díjmentes parkolást Esztergom, így júliustól már fizetős lesz a parkolás városszerte. A Strigonium Zrt. már árulja a bérleteket: a legolcsóbb a helyi lakossági bérlet lesz (két parkolóautomata körzetében érvényes) fél évre 3.000 Ft-ért, a legdrágább pedig a 17.500 Ft-os féléves bérlet lesz, amit a nem esztergomi lakosok/cégek vehetnek igénye.

A bérletek részletes díjszabásról ide kattintva kapunk bővebb tájékoztatást.

Fizetős zónák:

I.-es zóna: Személygépkocsi, és a 3500 kilogramm össztömeg alatti tehergépkocsi esetén a várakozás óránként 300 Ft, napijegy 1.000 Ft.

II-es zóna: Személygépkocsi, és a 3500 kilogramm össztömeg alatti tehergépkocsi esetén a várakozás óránként 200 Ft, napijegy 500 Ft.

Esztergom–Kertvárosban a Tópartutca területén, szezonális jelleggel június 1-je és szeptember 1-je között a várakozási díjak mértéke személygépkocsi, valamint 3500 kilogramm össztömeg alatti tehergépkocsi esetén óránként 60 Ft, napijegy 300 Ft.

Július 2-án és 3-án a rendszerátállás miatt bankkártyával nem lehet majd fizetni!

Rendelet az esztergomi parkolás rendjéről, árairól>>

Forrás: dorogimedence.hu/strigonium.hu
Fotó: esztergom.hu