Kategóriák: Hírek

Ökoturisztikai látogatóközpont létesül Lábatlanon

Sikeresen pályázott Lábatlan Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívására – 240,0 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a településen megnyithatja kapuit a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpont.

Sikeresen pályázott Lábtalan Város Önkormányzata a TOP-1.2.1-15 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívásra – ennek eredményeképp a jelenleg üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő épület helyén egy korszerű látogatóközpont létesül, melyben a település és a környék természeti értékeit kívánják bemutatni, ezen kívül lehetőséget teremt majd nagyobb csoportok fogadására és foglalkozások lebonyolítására is.

A projekt részeként, a látogatóközpont szomszédságában a Gerenday kert fejlesztésével egy növényvilágot bemutató tanösvény is kialakításra kerül. A TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00003 azonosító számú projekt keretében az épületben helyet kap egy recepció, egy nagyméretű előadóterem, valamint 5 olyan terem, melyben a környék látnivalóit bemutató kiállítótér nyílik majd. A 240 M Ft európai uniós támogatás segítségével a komplex turisztikai élmény biztosítása érdekében a konvencionális bemutatóeszközök mellett a termek innovatív és interaktív elemekkel lesznek felszerelve. A projektben a tervek szerint egy fő turisztikai munkatárs kerül alkalmazásra. A beruházás 2020 tavaszán zárul.

További képek>>

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft.
Képek: labatlan.hu