Kategóriák: HírekPiliscsévSport

Elindult a nevezés a Hard Dog Race eseményre

Nincs pihenés a rekordszámú versenyzővel sikeresen lezajlott áprilisi Hard Dog Race Base futam után, hiszen máris elindult a nevezés a szeptemberi Wild és Junior futamokra.

A Wild futam nehezebb terepet és hosszabb távot tartogat az indulóknak, mint a Base, de egy kis felkészüléssel, elszántsággal és kitartással bárki teljesítheti a pályát. A sportos, kutyás gyermekek sem maradnak feladat és verseny nélkül, számukra egy igazán gyerekbarát, élvezetes és mókás pályával készülnek a szervezők a Junior futammal.

Másodszorra rendezik meg a Hard Dog Race Wild futamot, mely egy olyan egyedülálló kutyás akadályfutó verseny, ahol gazdik és kutyák együtt teljesítik a kitűzött távot, épített és természetes terepakadályokat legyőzve. A Wild futam előzménye az áprilisban már harmadik alkalommal megrendezett Hard Dog Race Base verseny, mely 6 km-es távon 16 akadállyal várta a kutyás futókat.

A Wild futam megduplázza a tétet és a távot, az igazán elszánt futóknak egy 12 km-es pályán 22 akadállyal kell megküzdeniük. A pálya és az akadályok is megújulnak, a tavalyi Wild versenyzők is új kihívásra számíthatnak, így az újra indulóknak is egészen új élményben lesz részük.

Nevezni egyéniben és 6 fős csapatokban lehet, bármilyen fajtájú és méretű, 12 hónaposnál idősebb, oltott, chippel ellátott, féreghajtott kutyával. A helyszínen természetesen ezúttal is szigorú állatorvosi ellenőrzés lesz, melyet mind a versenyzők, mind a kutyák szempontjából kiemelten fontosnak tartunk. A Wild futamra ideje elkezdeni a felkészülést, ehhez a versenyzők már csatlakozhatnak a lakóhelyükhöz közeli falkákhoz és a Hard Dog Race blogján is folyamatosan olvashatnak tanácsokat a részvétellel kapcsolatban. A Hard Dog Race közösségi oldalán minden fontos információt és hasznos tanácsot megtalálnak a versenyzők.

A Wild futammal egyidejűleg nagyon sokak örömére újra itt a Hard Dog Race Junior, ahol sportos kisgazdik is versenybe szállhatnak egymással egy 2 km hosszú 8 akadályos pályán. A Junior futam elsődleges célja az, hogy a gyermekek átélhessék a kutya és a gazdi együttműködésének örömét, megtapasztalják a bizalmat, ami egy ilyen munkához kell, és nem utolsó sorban egy óriásit mókázzanak együtt a vizes, saras akadálypályán.

Az iskolakezdés előtti utolsó szombaton egy izgő-mozgó kisgyerek számára nem is lehetne jobb program egy nagy kutyás bolondozásnál, sárban futásnál és vizesárokban kúszásnál! A Junior futamon 8 és 14 év közötti gyermekek indulhatnak saját, vagy egy jól ismert kutyával, akit a gyermek képes irányítani. A futamon csak szülői engedéllyel indulhatnak a lurkók. Ezúton is szeretnénk felhívni a szülők figyelmét, hogy a gyermekeket fel kell készíteni a versenyre, a szülőnek mérlegelnie kell, gyermeke elég érett-e ahhoz, hogy megértse a kutya igényeit és korlátait, azt hogy a közös teljesítmény fontosabb a győzelemnél. Szükség esetén a szülők végigkísérhetik gyermeküket a pályán.

Ahogy az eddigi összes Hard Dog Race futamon, itt is minden befutó érmet és a támogatók felajánlásaiból összeállított befutócsomagot kap, így az emlék és a teljesítmény örökre megmarad, bármilyen eredménnyel végeznek a versenyzők.

A rendezvény területére ezúttal is sok szervezet és egyesület fog kitelepülni, akik elsősorban a felelős kutyatartás és az örökbefogadás fontosságát népszerűsítik majd, mely kiemelt célja a szervezőknek. Piknik hangulattal, büfével, sportos és kutyás szakmai partnerek standjaival, tanácsadással és fantasztikus szurkolói hangulattal várjuk a kísérőket is egy egész napos kutyás rendezvényre. A részletes programról folyamatosan tájékoztatják a versenyzőket a HDR közösségi oldalán.

A nevezés elindult a Wild és a Junior futamokra is, elő a futócipőkkel, indulhat a felkészülés!

Hard Dog Race Wild és Junior: 2018. szeptember 1., Piliscsév, Motocross pálya

Nevezési feltételek>>

Fotók: HDR Sajtó