Felszámolhatják az illegális szeméttelepet?

Június 6-án megkerestük Tokodaltáró és Esztergom polgármesterét a két település közigazgatási területein elhelyezkedő illegális szemétlerakóhellyel kapcsolatban. Tokodaltáró polgármesterétől egy napon belül választ is kaptunk, viszont Esztergom Önkormányzatától – a cikkünk megírásáig (június 13.) – nem érkezett válasz.

Már tavaly is írtunk arról cikket, hogy egyes emberek szeméttelepnek nézik az említett két település közötti földutat és környezetét. Sajnos egyre több panasz érkezik a közelben lakóktól, illetve az arra közlekedőktől. Tovább fokozza a helyzetet az is, hogy az egyre növekvő szeméttelepen nem csak kommunális hulladék található, hanem a környezetre és az egészségre káros veszélyes hulladék is.

Tokodaltáró Község Önkormányzata saját közigazgatási területén több alkalommal szállította el a felhalmozott hulladékot. A mezőgazdasági területek bérlőivel, az Önkormányzat munkatársaival fizika akadályok létesítésével (árok mélyítése, betontorlaszok elhelyezése) próbálták az érintett területre történő eljutást megakadályozni, de sajnos ezekkel az eszközökkel sem jártak sikerrel. De próbálnak továbbra is más megoldást keresni.

Kérdésünkre, hogy a két település között van-e kommunikáció a hulladéktelep felszámolásának megoldása érdekében, Tokodaltáró polgármestere azt válaszolta, hogy jelenleg nincs, de az esztergomi városvezetéssel felveszik a kapcsolatot és szorgalmazzák a közös helyszíni szemle megtartását és intézkedési terv kidolgozását. Mindemelett már egyeztettek a hulladékszállítást végző közszolgáltató alvállalkozójával, és keresik a megoldást a helyzet rendezésére velük is.

A Polgármester Úr engedélyével a teljes válaszlevél ide kattintva olvasható el!