Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi lány segítette csapatát az országos csúcs elérése érdekében

Fantasztikus eredményt ért el a Boglári Általános Iskola diákjainak csapata a győri Atlétika Diákolimpia többpróba számában – írja a Nemzetközi Kézilabda Akadémia a honlapján.

A IV. korcsoport számára kiírt viadalon Balatonboglár szerezte meg a győzelmet, méghozzá új országos csúccsal, 4321 ponttal végeztek az élen a lányok (a csapatban egy dorogi lány is szerepel, Kovács Anikó személyében).

A csapatban Pór Eszter mellett a NEKA növendékei, Ogonovszky Eszter, Lakatos Petra, Kis Viktória, Kovács Anikó és Weibli Dorka szerepeltek, méghozzá bravúrosan. Pécsi Villő, aki a megyei csapat tagja volt, sérülése miatt a döntőben nem indulhatott, de az aranyéremhez természetesen az ő teljesítménye is nagymértékben hozzájárult. Egyéniben is remekeltek növendékeink, hiszen Ogonovszky Eszter bronzérmes lett, míg Lakatos Petra a 6. helyen végzett.

A csapat dorogi versenyzője, Kovács Anikó (fotón jobb oldalról az első) a következőt értékelte a verseny után:

„Súlylökéssel kezdtünk, utána jött a távolugrás, aztán a 100 méteres síkfutás, a kislabda-dobás erős szembeszéllel, majd zárásként a 800 méter. Esélyesként jutott ki a csapatunk, fej-fej mellett haladtunk a két nagy riválisunkkal. A 800 méteres záró szám előtt mar tudtuk, hogy milyen időt kell futnunk ahhoz, hogy megnyerjük a Diákolimpiát, és felállítsuk az új országos csúcsot. A stratégia az volt, hogy maradjunk végig együtt, senki ne szakadjon le. Sikerült és így 4321 ponttal országos bajnokok lettünk. Gratulálok mindenkinek, nagyot küzdöttünk!”

Fotó, forrás: neka.hu