Kategóriák: Hírek

Kihívás Napja Sárisápon

A Sárisáp Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) is megnyitotta kapuit a Nyitott Szertárkapuk és a Kihívás Napja rendezvény keretében.

Az óvodások és iskolások csoportokban látogathatták meg a sárisápi önkéntes tűzoltóságot. A kicsik és nagyok kipróbálhatták milyen nehéz a bevetési ruházat, milyen gyorsan tudják azt magukra venni, és milyen eszközöket használnak a tűzoltók. Nagy sikere volt még az érdekes beszélgetéseknek, ahol többek között felmerült a gyerekeknél az a kérdés is, hogy mit kell tenniük ha bajt észlelnek.

Szerdai napon került megrendezésre Sárisápon a Kihívás napja rendezvény, amely 1991 óta kerül megrendezésre május utolsó szerdáján. Az esemény célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.

A rendezvényt a sárisápi tűzoltószertárnál tartották meg, ahol olyan programok várták az érdeklődőket, mint például: zenés bemelegítés, pingpong verseny, akadálypálya, amit tűzoltó bevetési ruhában teljesíthettek. A Sárisápi ÖTE közreműködésével a látogatók még tűzoltóautót is húzhattak.

Fotók: Sárisáp Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu