Kategóriák: DorogHírek

Tehetségműhelyekben alkottak a Zrínyi ovisok

Pályázaton nyert 600 ezer forintot a Dorogi Zrínyi Ilona Óvoda, hogy a 2017/18-as nevelési év során megvalósított, számos, a pedagógiai programjukhoz kapcsolódó tehetségműhelyben a gyarapíthassák a résztvevő gyerekek ismereteit, kibontakoztassák készségeiket, képességeiket.

„A hazai és a határon túli óvodai tehetség kibontakoztató programok támogatása” című pályázat során (azonosító: NTP-OTKP-17-0177) az „Örökmozgó” labdás”, a „Varázsceruza” alkotó, „Mórika” néptánc tehetségműhelyekben mozogtak, szereztek ismereteket az óvodások a szeptembertől júniusig tartó programsorozat keretében.

Szrnka Anna intézményvezető elmondta, hogy a projekt június 8-án a „Szárnybontogató tehetségnap a népművészet jegyében” című élménynappal zárul. Délelőtt népi játszótérré és kézműves műhellyé alakul a Zrínyi udvara. Mindeközben a Kisze-Kusza Zenekar tart táncházat a gyerekeknek és a jelenlévő felnőtteknek. Délután 16 órától a tehetségműhelybe járó gyerekeknek és szüleiknek az elmúlt hónapok pillanatképeiből vetítettképes előadást tartanak, majd megajándékozzák a kis táltosokat. 17 órakor P. Tóth Major Krisztina művésztanár nyitja meg azt a kiállítást a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár galériájában, amelyen a „Varázsceruza” műhelyben alkotó gyermekek munkái tekinthetők majd meg.

Forrás: Madarász Tímea
Fotó: Zrínyi óvoda Facebook oldala

Megosztás