Kategóriák: DorogHírek

30 éves Dorog Város Barátainak Egyesülete

Dorog Város Barátainak Egyesülete 30 évvel ezelőtt, 1988. május 12-én alakult meg. A művelődési házban jubileumi ünnepi közgyűlést tartottak az évfordulóra emlékezve – olvasható Dorog város honlapján.

Az eseményen Dankó József elnök köszöntötte a jelenlévőket: az elmúlt évtizedekre és jövőnkre nézve büszkék lehetünk arra, hogy 1988. május 12-én tíz dorogi lakos meghirdette programját arról, hogyan képzelik el városukban az ember alkotta értékek megvédését, közkinccsé tételét, az új elképzelések megteremtését. A kultúra hajdani értékeinek őrzése és feltámasztása ugyanúgy része lett ennek a várospolitikának, mint új hagyományok teremtése. Dorog első civil szervezeteként vállaltuk az otthon, a szűkebb szülőföld szeretetének programját, a történeti feltárás teljességét, a hiányzó helytörténeti láncszemek megkeresését és összekapcsolását. Helytörténeti kiadványok, előadások sora díszíti az elmúlt harminc esztendőt – mondta üdvözlő beszédében.

Dankó József az ünnepi közgyűlésen résztvevő dr. Tittmann János polgármesternek három dologért is kifejezte köszönetét. Az egyesület támogatásáért, amely a további könyvkiadásoknál segíti a civil szervezetet, a fogadást, amelyet az ünnepségre szervezett és az ajándék előadást Simon Petra részéről, aki a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kialakításáról tartott vetítettképes beszámolót.

Dr. Tittmann János polgármester köszönetét fejezte ki az egyesületnek azért, hogy az 1996-ban meghatározott Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük! – városi mottó megvalósításához számos inspiráló ötlettel szolgáltak az egyesületi tagok és helytörténeti kiadványaik.

Fotó, forrás: dorog.hu