Kategóriák: DorogHírek

Szavazzunk a TESCO-ban a Hétszínvirág Óvodára

A TESCO helyi közösségek támogatására kiírt pályázatán a szakmai zsűri döntése alapján bekerült körzetünk három támogatandó projektje közé a Dorogi Hétszínvirág Óvoda „Egészségország” Programja.

A pályázati folyamat a szavazási szakaszba ért, ami azt jelenti, hogy a szülők, dorogiak és más településen élők vásárlásuk után szavazatukkal segíthetik a három szervezet között a támogatási összeg elosztását.

Andrekovics Aranka óvónő, az intézmény Zöld Levelecske Nyílt Alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a TESCO a három általuk kiválasztott projektet a vásárlók szavazatai alapján 100 ezer, 200 ezer vagy 400 ezer forinttal támogatja.  A szavazatgyűjtő szakaszban a dorogi óvodán kívül két esztergomi szervezet vesz részt.

25 éves hagyományra tekint vissza az intézményben és a nevelési programban a családok egészséges életmód iránti igényének formálása a gyermekeken keresztül. A nevelőtestület ezért hozta létre a minden év novemberében megvalósuló „Egészségország” projektet. A gyermekek Zöldség, Gyümölcs, Megőrző és Gyógyító falván időznek 1-1 hetet. November az Egészségország, a hetei a falvak. Gyümölcs, majd Zöldség falva: minden tevékenységi terület a gyümölcsökről, zöldségekről szól és azok hatásáról az egészségünk védelmében. Megőrző falván az egészségünk megőrzése a téma, Gyógyítón pedig a gyógyítás, az egészségügyi intézmények és az ott dolgozók munkája. Az utóbbi héten fogorvos, vagy dentálhigiénés szakember interaktív játék keretében a helyes fogápolásra hívja fel a gyerekek figyelmét. Ezek megkoronázása az „Egészségnap” melyre szülőket és kollégákat invitálnak élvezetes és hasznos előadásra, majd az azt követő egészséges ételek fogyasztására.

A program színesítését, bővítését szolgálja a pályázati összeg. Kérjük, szavazataik leadásával segítsék a projekt megvalósulását. Ezt a következőképpen lehet megtenni: a dorogi és az esztergomi áruházban a pénztári dolgozótól a fizetés után kapott zsetont a Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány gyűjtődobozába kell dobni. Ez az apró gesztus sokat jelent Dorog város legnagyobb óvodájának 175 gyermeke és a családjaik számára.

Köszönjük!

Címlapfotó: Hétszínvirág ovisok mosolyt alkotnak az Otthon téren