Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Bíróság előtt a fiatalkorú dorogi rabló

Gyorsított eljárásban állították elő azt a 17 éves fiatalt, aki egy hónapja egy dorogi éjjel-nappali üzlet sarkánál egy idős embert megtámadott és kifosztott.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetéstől számított egy hónapon belül, rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt bíróság elé állította azt az előzetes letartóztatásban lévő tizenhét éves fiút, aki kirabolt egy idős férfit.

A vádlott 2018. április 17. napján, az éjszakai órákban Dorogon, az egyik éjjel-nappali üzlet sarkánál a hetvenöt éves, éppen telefonáló sértettet hátulról megfogta, átkarolta, majd a földre rántotta azért, hogy a pénzét elvegye. Ezt követően a földön fekvő férfira rátérdelt, a ruházatát átkutatta, és a kabátjának zsebéből 47.000 forintot elvett.

A fiatalkorú a pénzt hazavitte és az ágya alá rejtette, ahol később a nyomozó hatóság házkutatás során megtalálta és a sértettnek visszaadta.

A vádlott bántalmazása következtében az idős férfi nyolc napon túl gyógyuló sorozatos bordatörést szenvedett.

Az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben két év négy hónap börtönbüntetést szabott ki, illetőleg a kényszerintézkedést is fenntartotta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de az nem jogerős, mert a védelem enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó