Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Dorogi időseket fosztottak ki: most ítélkeznek a bírák róluk

A napokban tárgyalják azoknak a rablóknak az ügyét, akik egy idős dorogi házaspárt vertek meg, majd fosztottak ki vagyonukból 2014-ben.

N.T.R. vádlott 2013. decemberében kölcsönkért N.K.-tól 60.000,- Ft-ot. N.K. 2014. február 4-én megjelent gépkocsival N.T.R. vádlott lakóhelyén és megkérdezte tőle, hogy szeretné-e letudni a tartozását. A vádlott igent mondott, ezért N.K. megkérte, hogy „menjen el vele egy üzletbe” és szálljon be a kocsiba.

N.K. utasítása alapján Budapestre utaztak, ahol találkoztak két ismeretlen férfivel, akikkel együtt utaztak Dorogra. A járműben a két ismeretlen megbeszélte, hogy Dorogon idős emberektől fogják készpénzüket és ékszereiket eltulajdonítani, a lakáshoz tartozó megszakítót a villanyóraszekrényben lekapcsolják, a telefonkábelt is eltépik a segélykérés megakadályozása céljából.

N.T.R. vádlott ekkor megtudta, hogy bűncselekmény elkövetése útján fognak közösen pénzt szerezni. A gépkocsival Dorogon leparkoltak, N.K., továbbá N.T.R. vádlott, valamint a gépkocsiban utazó egyik ismeretlen személy a 84 és 81 éves sértettek házához mentek, negyedik ismeretlen társuk a gépkocsiban várakozott.

N.K. a villanyóraszekrényben a megszakítót lekapcsolta. Mivel a lakásban emiatt nem volt villamos áram, B.J. sértett kilépett a házból és felkapcsolta, majd visszament, de, nem volt biztos abban, hogy a villanyóraszekrény ajtaját bezárta, ezért újra kilépett. Ekkor a vádlottal lévő ismeretlen elkövető B.J. sértettet a lakás padlójára lökte, majd ököllel arcon ütötte és egy kb. 10 cm-es pengehosszúságú kést a sértett feje mellé téve megkérdezte tőle, hogy „hol van a pénz és az arany.” Ezalatt N.T.R. vádlott és N.K. a lakásba bementek.

N.K. elkezdte átkutatni a lakást, mialatt N.T.R. vádlott a sértetthez lépett, az arcára egy pulóvert szorított és azt kérdezte tőle: „hol van a pénz, hol van az arany, mondd meg, vagy meghalsz.” A sértett megmondta, hogy hol tartják a pénzüket, majd azt is, hogy a szobában a pulóverjei alatt egy kis dobozban tárolja az ékszereit. Mindeközben a lakásban tartózkodó elkövetők közül az egyik személy elvágta a telefonkábelt is, mellyel megakadályozta a sértettet abban, hogy gyorsan segítséget tudjon kérni miután a lakást elhagyták.

A két vádlott és ismeretlen társuk a sértettek tulajdonát képező összesen 205.000,-Ft készpénzzel, valamint 245.640,- Ft értékű ékszerrel távoztak a lakásból.

Tárgyalás: Esztergomi Járásbíróság, 2018. május 15. kedd 9.00 – a tárgyaláson ítélet várható!

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó