Erőszak egy megyei gyerektáborban

Felfüggesztett börtönbűntetést kapott egy fiatalkorú, aki a „felelsz vagy mersz” játékban a gyerekeket szexuális tevékenységre utasította egy Komárom-Esztergom megyei táborban.

A Tatabányai Járásbíróság 2018. május 3. napján 1 év 10 hónap – 3 évre felfüggesztett – fk. fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt, mint közvetett tettest, azt a fiatal fiút, aki egy táborban szexuális tevékenység végzésére szólította fel a jelenlévő két kiskorú sértettet.

A fiatalkorú vádlott és további 14 év alatti gyermekek 2016. októberében egy táborban vettek részt az egyik Komárom-Esztergom megyei településen. A tábor második napján az esti órákban, a segítőként jelenlévő vádlott és néhány résztvevőként jelenlévő kiskorú „felelsz vagy mersz” játékot játszottak a vádlott vezetésével. A vádlott a játék keretén belül az egyik sértettet arra szólította fel, hogy szexuális tevékenységet végezzen a másik 12. életévét be nem töltött sértettel. A szexuális tevékenység megtörténte nem került bizonyításra.

A bíróság a vádlottat halmazati büntetésül 1 év 10 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fk. fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, a felfüggesztés időtartalmára elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék