Kategóriák: HírekTokod

Hatalmas sikere volt a tokodi Tábortűz Pikniknek

Hosszas, majdnem két és fél-három hónapos előkészület után április 30-án este megvalósult az első Tábortűz Piknik Tokodon.

Hétfő este Tokod felett felgyulladt a Tábortűz, nem kevés tokodit és környékbelit csábítva arra, hogy a hosszú hétvégén felmenjenek a hegyekbe. Az ötletgazdának – a Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmissziónak – az inspirációt a 25 évvel ezelőtti, szinte ugyanilyen rendezvény adta, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán. Rengeteg szabályozás szigorodott, így az elmúlt két hónapban nem kevés munka előzte meg az esemény létrejöttét.

Az említett civil szervezet úgy indult neki, hogy a társaságuk felmegy és sütöget egy jót, viszont olyan híre kelt a dolognak, hogy közel 300 ember csatlakozott hozzájuk mikor meggyújtották a máglyát. Reményeik szerint ezzel a nyitó partival valamit el tudtak indítani, amely majd egy kicsit jobban felpörgeti a falut, és ahogy többen kérték-kérdezték, lesz még ilyen!

Egyébként a rendezvény társulás nélkül nem jöhetett volna létre. Ahogy a januári annavölgyi disznóvágáson létrejött a „kombó”, ugyanúgy sőt annál nagyobb összhangban tudott együttműködni Tokod két fiatalokból álló szervezete, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Helytörténeti Kultúrmisszió, amely ezúttal kiegészült a TokodGirlz Drinkbar hölgyeivel.

A civil társulás ezúton is köszöni a támogatók segítségét, illetve a zenét az RHS Dj Team-nek. A részéletes beszámolót az eseményről itt olvashatjuk el!

Forrás: dorogimedence.hu/Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió
Fotók: Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió