Kategóriák: HírekLeányvár

Megkezdődött az orvosi rendelő felújítása Leányváron

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül 27 millió forintot nyert Leányvár Község Önkormányzata a háziorvosi rendelőjének fejlesztése és az alapszolgáltatások integrációja a község egészségügyi ellátásának fejlesztése céljából.

Az orvosi rendelő felújítása a napokban kezdődött meg, a munkálatok zökkenőmentes kivitelezéséhez pedig szükség volt az orvosi rendelő épülete előtti járdaszakasz és a parkoló lezárására is. A gyalogos forgalom az úttest melletti padkán tud csak megvalósulni, illetve a rendelőbe érkező betegek is csak a sportpálya szemközti oldalán tudnak autóval parkolni. A polgármester ezért kéri mindenki megértését és türelmét a kivitelezés idejére.

A projekt tartalmának bemutatása:
Leányvár Község Önkormányzata projektjének célja a gyermek- és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése. A vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a korszerűtlen, leromlott állapotú rendelő és szolgálati lakás felújítása, belső átalakítása, energetikai korszerűsítése, valamint akadálymentesítése történik meg, továbbá az eddig külön helyszínen működő védőnői szolgálat is helyet kap az épületben. A projekt eredményeképpen javulni fog az egészségügyi alapellátás színvonala, ezáltal a lakosság egészségi állapota a településen, a preventív szűrővizsgálatoknak köszönhetően pedig megelőzhető lesz a betegségek kialakulása, csökken a betegállományban töltött idő.

Fotó: Valovics László