Kategóriák: EsztergomHírek

Új árvízvédelmi rendszer épül Esztergomban?

2013. április 3-án, pontosan öt éve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium budapesti Fő utcai épületében Völner Pál, a tárca államtitkára sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Esztergom új árvízvédelmi rendszert kap.

Az akkori bejelentés lényege az volt, hogy kisegítve a nehéz anyagi helyzetben lévő Esztergomot, egy évek óta szükségessé vált új árvízi véderőmű építéséhez a megyei kamara is hozzájárul. A projektről szóló sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy Esztergom árvízvédelme jelenleg nem felel meg a jogszabályokban meghatározott előírásoknak, illetve a Prímás-sziget védettsége nem biztosított.

Az egyes években történt tavaszi-nyári áradásokkor tapasztalt káresemények világossá tették, hogy Esztergomot komoly gátrendszerrel kell védeni – hangzott el öt éve.

A tervezés idén megvalósul és 2014-ben kezdődő új uniós ciklusban meg lehet kezdeni a kivitelezést – hangzott el 2013 áprilisában.

Nem tudjuk, hogy végül ez a projekt hol tart és ebből pontosan mi is valósult meg, de egy biztos, ha olyan árvíz lesz az elkövetkezendő években, mint 5-6 éve, akkor Esztergom egy része úszni fog.

A sajtótájékoztatóról videó is készült, ami itt tekinthető meg.

Fotó: 24.hu (az esztergomi 2013-as nyári árvízről)
Forrás: hidlap.hu/dorogimedence.hu

Megosztás