Kategóriák: DorogHírek

Energetikai korszerűsítésre pályázhatnak a dorogiak

Pályázati felhívást tettek közzé a dorogi lakóingatlanok hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére és a fűtés korszerűsítésére.

A Dorogi Kommunális Közalapítvány a 3/2008. (VI.04.) sz., a 4/2008. (VI. 04.) sz., valamint az 1/2012. (III. 07). sz. határozataita 2/2018. (III.27.) sz. határozatával az alábbiak szerint módosítja:

1. A jövőben dorogi lakóingatlanok energiaracionalizálására, nyílászárók cseréjére, az ingatlan hőszigetelő vakolattal történő felújítására, illetve a fűtés korszerűsítésére kamatmentes kölcsönt nyújt.

2. A Dorogi Kommunális Közalapítvány éves pályázat keretében 3 M Ft-ot oszt ki a pályázók között, pályázatonként maximum 500.000,- Ft-ot lehet igényelni 2 évre kamatmentes kölcsön formájában.

3. A pályázat benyújtás feltételei:
– komplett nyílászárók cseréje, plusz épület hőszigetelés (az elbírálásnál a komplett pályázat előnyben részesül),
– nyílászárók cseréje,
– épület hőszigetelés,
– fűtés korszerűsítés,
– pályázó (kérelmező) nyilatkozata (igazolás) arra vonatkozóan, hogy más pénzintézetnél van-e hiteltörlesztése, annak havi törlesztő összege, valamint annak lejárati időpontja,
– pályázó (kérelmező) munkáltatói jövedelem igazolása,
– KHR- Központi Hitelinformációs Rendszer (régi nevén: BAR- Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer) adatbázisában szereplő személy nem pályázhat,
– az odaítélt támogatási összeg 10%-a visszatartásra kerül,
– a pályázónak a munka elvégzésére vonatkozóan bejelentési kötelezettsége van, melyet a Műszaki Osztály felé kell megtennie a beruházás megkezdésétől számított 12 hónapon belül. A visszatartott 10% összeget csak a bejelentést követően, valamint a Műszaki Osztály által ellenőrzött munka átvétele után kaphatja meg. A hitel folyósításától számított 12 hónapon belül a munkát be kell fejezni,
– amennyiben a pályázó a kivitelezést nem végzi el 12 hónapon belül, továbbá nem a megadott célra használja fel az összeget, abban az esetben a kapott támogatási összeget egy összegben, kamat felszámolásával vissza kell fizetnie.
– a kamat mértéke a mindenkori jegybanki kamat 2-szerese,
– a földhivatali ingatlan-jelzálogjog bejegyzés költsége, valamint a majdan ingatlan-jelzálogjog törlésre vonatkozó költség a pályázót terheli.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 30.
A pályázat elbírálásának határideje: 2018. május 15.

A pályázat benyújtásához szükséges kérelem-formanyomtatvány a Dorogi Polgármesteri Hivatal Titkárságán, (I. emelet) Nagy Katalin ügyintézőnél átvehető munkaidőben: hétfőtől – csütörtökig 8 órától – 16 óráig, péntek 8 órától – 12 óráig.

A sikeres pályázatok elbírálásáról a pályázók a döntést követően 30 napon belül értesítést kapnak.

Dorogi Kommunális Közalapítvány