Kategóriák: DorogHírek

Városi szemle Dorogon

Dorogon elkezdődtek a felújítások és az építkezések pályázati és önkormányzati forrásokból.

Március 19-én a munkaterület átadással megkezdődött a Bimbó utca szilárd út- és járdaburkolat kialakítása önkormányzati forrásból (címlapfotó).

A sportcsarnok mellé épülő birkózó csarnok munkálatai továbbra is folynak, húsvét után pedig megkezdődik a dorogi sportcsarnok felújítása is: az épület régi fém elemeit elbontják, új homlokzatot kap az építmény, de a vizesblokk és a küzdőtér is megújul. A sportcsarnokkal szemben elbontásra került a légópince, aminek a helyén parkolókat alakítanak ki. De felújításra kerülnek az Iskola utca járdái is, illetve a zöldterületet is fejlesztik. Mindemellett hamarosan a TOP keretein belül megkezdődik a Petőfi iskola és a Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése.


Légópince elbontása az Iskola utcában


A birkózó csarnok építése

A vasútfejlesztés kapcsán hamarosan elkezdődik a „nyújtott” körforgalom kialakítása az Esztergomi úton a Richter parkoló helyén. Ennek kiváltása érdekében a gyógyszergyár a dolgozói részére 306 férőhelyes parkolót alakított ki a gyár területén. A dorogi erőmű az új közlekedési csomópont kialakítása érdekében az érintett útszakaszon a távhővezetéket a föld alá telepíti, aminek a munkálatai már szintén megkezdődtek. A vasútfelújítással kapcsolatos útépítésekről és változásokról egy korábbi cikkünkben olvashatnak részleteket.


A távhővezeték föld alá telepítése az Esztergomi úton

A TOP keretein belül hamarosan elkezdődik a Miniverzum építése is a Reimann-altáró mellett. A felépülő kiállítótérben, kétszintes térben terepasztalok, valamint makettek és modellek segítségével interaktív környezetben jelenik meg Dorog és a szénmedence bányászatának története.

dorogimedence.hu

Megosztás