Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Jótékonysági árverést tartott a megyei Vöröskereszt

Összetartozunk – Egymásért vagyunk címen támogató közösséget hozott létre a megyei Vöröskereszt. Idei első jótékonysági rendezvényükre pedig március 23-án került sor.

A Kezdeményezéshez csatlakozott Levente Péter Jászai Mari-díjas színész-rendező, Döbrentey Ildikó Prima Primissima-díjas írónő, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó és Zantleitner Krisztina világbajnok vízilabdázó, edző is.

A közösség az adománygyűjtést tűzte ki fő céljául, ezért félévente jótékonysági árverést szerveznek. Az elsőt tavaly novemberben tartották, akkor olimpikonok, sportolók, művészek által felajánlott tárgyak kerültek kalapács alá. Az összegyűlt több mint 350 ezer forintot pedig megyei rászoruló családok és gyerekek megsegítésére fordították.

A március 23-ai rendezvényükön pedig az időre lehetett licitálni. Három különböző élményre licitálhattak a résztvevők. A tatabányai Kodály Zoltán Általános iskola kórusának hangulatos műsora közben pedig Pruzsina Alice remek árverezése nyomán keltek el a felajánlott termékek. A kezdő liciteket a felajánlók határozták meg, a pénzt pedig ezúttal is rászoruló családok és gyerekek kapják. Az eseményre több értékes tárgyat, illetve relikviát is felajánlottak, ezekre külön-külön lehetett tombolát vásárolni.

A kitűnő hangulatú programot megtisztelte a Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt két fővédnöke is: Bencsik János országgyűlési képviselő és Kardos István országos főigazgató is – mindemellett jelen volt Michl József, Tata város polgármestere és Fűszerné Molnár Anikó, a Tatabányai Múzeum címzetes igazgató asszonya.

Forrás: dorogimedence.hu / Komárom-Esztergom Megyei Vöröskereszt / kemma.hu