Kategóriák: DorogHírek

Új helyszínen segítik a bélbetegséggel küszködők érdekeit

A megalakulásának 32 évébe lépő Dorogi ILCO Egyesület töretlenül szolgálja térségünk bélbetegséggel küszködőinek érdekeit és segíti tagjait ezen betegség elviselésében.

Miután a dorogi szakrendelőt és kórházat összevonták az esztergomi kórházzal, az egyesület a klubnapjait már nem tudja a rendelőintézetben tartani.

A Dorogi Önkormányzat jóvoltából az egyesület klubnapjait – kivéve a nyári hónapokat – minden hónap harmadik keddjén a Dorogi József Attila Mûvelõdési Házban tartják meg 14:30-kor. Ide várják ezentúl az érdeklődőket.

A művelődési házban tartott első klubnapon bemutatkozott az egyesület új vezetősége és vázolta terveit a tagság előtt. Az egészségügyi kormányzat 2018-ban a vastagbél szűrést kiterjeszti a teljes lakosságra – megtárgyalták a kampány segítségére kidolgozott egyesületi terveket.

Megrendülten búcsúzott a tagság Kovácsné Petró Zsuzsanna sorstársuktól, aki a közelmúltban vesztette el a betegséggel vívott csatáját. Végakarata új jelenség a civil egyesületek életében. A gyászoló család és egykori munkatársainak a koszorúra szánt pénzét adományként az egyesület további sikeres mûködésére adományozta.

Binder Józsefné – elnök

Bővebb információ az egyesületről>>

Forrás: dorog.hu

Megosztás