Kategóriák: HírekTát

Átadták a megújult táti óvodát

Március 19-én, hétfőn adták át a 70 millió forintból kívül-belül megújult táti óvodát. Az épületen energetikai korszerűsítést, akadálymentesítést, hőszigetelést végeztek, ráadásul új bútorokkal is gazdagodott az intézmény.

A megújult intézményt hétfőn színes műsorral, papi áldással és szalagátvágással avatták fel a résztvevők. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az átadó ünnepségen kiemelte, hogy a korszerűsített épület nem csak a jelenlegi dolgozók és gyermekek számára, de a jövő generációinak is kiemelkedő jelentőséggel bírhat.

Az átadó ünnepségen dr. Völner Pál is beszédet mondott, aki kiemelte, hogy egy újjáépítő korszaknak lehetünk résztvevői, hiszen a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében számos oktatási és egészségügyi intézmény újul/újulhat meg a térségben.

Turi Lajos polgármester pedig ismertette a felújítási munkákat. Elmondta, hogy külsőleg és belsőleg is jelentős változáson esett át az épület: a külső homlokzatot szigetelték, a tetőszerkezetet felújították, amiket napelemekkel láttak el, de a fűtési rendszert is modernizálták.

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat