Műhelyből lopott egy kesztölci és egy dorogi fiatal

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy kesztölci fiatal egy csolnoki autószerelő műhelyből lopott, ahol dolgozott. Később viszont beismerte, hogy munkahelyéről már korábban is lopott és a bűncselekmény elkövetésekor egy dorogi társa is volt.

A Dorogi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 18 éves kesztölci és egy 17 éves dorogi lakos ellen.

A 18 éves gyanúsított egy csolnoki autószerelő műhelyben dolgozott, így tudta, hogy a sértett a pénzt a műhelyben hol tartja. 2018. január 9-én 18 óra körül oda bement és egy lemezkazettával együtt távozott. A férfi később megnézte annak tartalmát, majd abból a pénzt kivette, a dobozt útközben eldobta. Az ellopott pénzt másnap egy üzletben elköltötte. A sértett január 12-én tett feljelentést a rendőrségen. A dorogi rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították a 18 éves tettest. Őt a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A kesztölci lakos kihallgatása során beismerte, hogy nem csak január 9-én, hanem már decemberben is lopott a sértettől. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a decemberi lopást egy 17 éves társával együtt követte el, akit szintén gyanúsítottként kihallgattak.

A Dorogi Rendőkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu

Megosztás