Kategóriák: Hírek

Megújult a mogyorósbányai orvosi rendelő

Határidőre befejeződött a Mogyorósbánya, Szőlősor utca 3. szám alatti orvosi rendelő épületének infrastruktúrális fejlesztése.

Az ünnepélyes átadón a polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat, mint az orvosi rendelő fenntartója és üzemeltetője az elmúlt évek során a szűkös anyagi helyzet miatt csak kisebb felújításokat tudott elvégezni a fél évszázados épületen, viszont nagy örömükre szolgált, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósulhatott a rendelő felújítása.

Az előkészítő munkák után 2016 májusában pályázatot nyújtottak be „Mogyorósbánya orvosi rendelő épületének infrastrukturális fejlesztése” címmel, 41.575.429. Ft összeggel, amit 2017. június 13-án 100%-os támogatással el is nyertek, ezután pedig októberben kezdődtek el a munkálatok.

Korszerűsítésre került a víz-, csatorna- és fűtésrendszer, valamint az elektromos hálózat. Megtörtént a padlóburkolatok és csempeburkolatok cseréje, a szociális blokkok felújítása, valamint az épület és a mosdó akadálymentesítése. Kicserélték a tetőszerkezetet és a nyílászárókat, de az épületet is leszigetelték. A legzöldebb beruházás pedig a napelemes rendszer telepítése volt, ami által 100%-os megújuló energiával működhet az új rendelő. Mindemellett az önkormányzatnak lehetősége volt új orvosi eszközök vásárlására is.

A polgármester záróbeszédében elmondta, hogy köszöni mindazoknak a segítségét, akik munkájukkal hozzájárultak az orvosi rendelő megújulásához.