Kategóriák: DorogHírek

Új utat, buszmegállókat terveznek Dorogon

A megyei közlekedés felügyelet közmeghallgatás keretében ismertette a dorogi városházán a vasút beruhással kapcsolatos fejlesztéseket.

Az egész települést érintő fejlesztés során 2×3 db buszöblöt alakítanak ki a vasútállomás melletti felszámolt vasúti sínek területén, melyek méretei megfelelőek lesznek a csuklós autóbuszok fogadására is. A MÁV és a város részéről is egyöntetű igényként mutatkozott, hogy egy szintre helyezzék a buszperonokat, a vasúti peronokkal.

A beruházás során a Hantken Miksa utcát kiszélesítik, valamint a vasút előtti térrel összekötik. A vasúti pályával párhozamosan új utat alakítanak ki, amely az Esztergomi úthoz a Richter fő portával szemben körforgalommal csatlakozik majd. A leendő körforgalom területén most a Richter egyik parkolója található, ami helyett a gyár majd egy másik parkolót alakít ki dolgozóinak az üzem területén.

A tervek szerint szeptember végére elkészülnek a vasúttal kapcsolatos útépítési munkálatokkal. A körforgalmi csomópont létrehozása során pedig jelentős forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani, aminek nagy részét a Köztársaság útra terelhetik majd – hangzott el később. Többször szó esett már a Köztársaság út fennmaradó szakaszának felújításáról, amit jelenleg nem is lehetne elkezdeni, hiszen a forgalmat erre az útra terelik majd. Amennyiben a források lehetővé teszik, a vasúttal kapcsolatos útépítések után felújíthatják a Köztársaság út további szakaszait is.

A vasútfelújítással kapcsolatos változásokról korábban már Dankó Kristóf fő építészt is kérdeztük, az ezzel kapcsolatos tájékoztatást itt olvashatjuk el!