Kategóriák: DorogHírekKesztölc

Kesztölc-Dorog kerékpárút

Február 7-én, szerdán, a Kesztölc-Dorog kerékpárút építéséről és a kapcsolódó fejlesztésekről tartottak tájékoztatást a kesztölci művelődési házban, amire szép számmal gyűltek össze az érdeklődők.

A fórum résztvevőit Radovics Istvánné alpolgármester köszöntötte, majd Nyírő András, a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke elmondta, hogy a vendégszeretetünk és -hívogatónk már híres, viszont, a marasztalással kapcsolatban még fejlődnünk kell. Nem elég, hogy ellátogatnak hozzánk, a cél a jövőben az, hogy az egynapos kitérő helyett egy-két éjszakás vakcióra érkezzenek a vendégek, hiszen az ehhez szükséges szolgáltatások már adottak, csak egyelőre még kiaknázatlanok.

Nyírő András után Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő a megye, illetve a térség turisztikai fejlesztéseiről tartott beszédet. Elmondta az új kerékpárutakban rejlő lehetőségeket, illetve kitért a dorogi Miniverzum és a pilismartói látogatóközpont építésére is.

A következő felszólaló Révész Máriusz a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos volt, aki elmondta, hogy hogyan illeszkedik ez a kerékpárút szakasz az ország turisztikai fejlesztéseibe, illetve ismertette a térség turisztikai szempontjából legfontosabb eseményt, a nyári vándortáborokat, aminek a végpontja Kesztölcön, az Erdészház Turistaszállójánál lesz.

Steindl Balázs a Megyei Közgyűlés alelnöke rávilágított arra, hogy jelenleg a Gerecse két részre vágja megyénket turisztikai szempontból, viszont a közeljövőben megjelenő új megyei pályázat egységessé teheti ezt a szakadékot.

Nem utolsó sorban Vöröskői István polgármester elmondta, hogy a település minden tőle telhető módon támogatja a kesztölci turizmus fejlesztését, illetve az Erdészház fejlesztéséven is találtak közös megoldást már a civilekkel és a vállalkozókkal.

A fórum végén Nyírő András összefoglalta a projektet és megköszönte a résztvevőknek a figyelmet.

Címlapkép: tervrajz (kesztolc.hu)
Második kép: Juhász Sándor (kesztolc.hu)