Kategóriák: DorogHírek

Szép számmal érkeztek idén is a Sváb batyus bálba

Idén több mint 200 résztvevővel zajlott le február 3-án, szombaton a Sváb batyus bál a dorogi művelődési házban – írja Dorog város a honlapján.

A sváb hagyományok szerinti virágokból, rozmaringokból font csokrok feltűzésével kezdődött meg a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvénye, a résztvevők közül pedig sokan hagyományos sváb viseletbe öltöztek.

A bálra érkezőket Vörös Jánosné elnök köszöntötte, majd Dr. Tittmann János polgármester rövid üdvözletében megemlékezett a január utolsó napján elhunyt Puchner Ferencről, Dorog Pro Urbe díjas főépítészéről, aki kezdeményezője és elhivatottja volt a nemzetiségi önkormányzat létrejöttének és működésének.

Később a nemzetiségi vegyes kórus dalokkal örvendeztette meg a szépszámú közönséget, majd néptáncosok mutattak be sváb táncokat. Az eseményt – ahogy a korábbi években is – megtisztelte a Dorog-Wendlingen Baráti Egyesület volt és jelenlegi elnökei, akik Németországból érkeztek a hétvégére Dorogra. A bálon a jó hangulatról idén is az Adlersteiner Musikanten gondoskodott.

Fotó: dorog.hu

Megosztás