Kategóriák: HírekTokod

Elsöprő sikert aratott az annavölgyi disznótor

A hétvégén elsöprő sikert aratott a 2018-ban negyedik alkalommal megrendezett annavölgyi falusi disznótor, amely már-már kezd fesztivál hangulatba alakulni.

Az eseményen a tokodiak is kitettek magukért – olvasható a beszámoló a Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió Facebook oldalán.

Szombaton 9 óra magasságában már sült vérrel és resztelt májjal várták a vendégeket, egy órával később pedig már a sült kolbászért álltak kígyózó sorok a tokodi pavilon előtt. 11 óra magasságában egyre inkább kiviláglott, hogy “hiába” a két féldisznó, az egyre népesebb társaság pikkpakk fogyasztotta a tárcsán épphogy átpirított ételeket, délben már a kaotikus helyzet közepette az összes tartalék pecsenyét be kellett vetni, hiszen sokak már a reggelitől kezdve Tokod standjánál kívánták a nap étkezéseit lebonyolítani. Különlegesség volt a “tüskés” töltött karaj, amely szintén percek alatt elfogyott. Kora délután már csak káposztával tudták ellátni a Tokodról és a környékről áramló vendégeket a pavilonok előtt.

A 14 órakor fellépő sztárvendég előadása alatt több száz résztvevőt fogadott be Annavölgy Fő tere, amely nagy előrelépés a tavalyi évhez képest.

A rendezvény Annavölgy Község Önkormányzata, a Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület, illetve Bánhidi József polgármester jóvoltából valósult meg.

A tokodiak teljes beszámolóját itt olvashatjuk el!

Fotók, forrás: Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió

Megosztás