A Kormány 2068/2017. (XII. 28.) Korm. határozata alapján a tavalyi év végén pénzügyi átcsoportosításokról döntöttek, melyből Esztergom Város Önkormányzatának pályázata is támogatást kapott. A kötelező önkormányzati feladatot ellátó Esztergomi Kertvárosi Óvoda intézményfejlesztését és felújítását is támogatta 29,929.780 forinttal a kormányzat.

A Kolozsvári utcában közel 200 gyermek körülményei javulnak az összességében 60 millió forintos energetikai beruházás megvalósítását követően.

A kertvárosi óvoda régi épületében jelentősen csökkeni fognak az üzemeltetési költségek a beruházás elvégzését követően.

Az intézményt 2015-ben új telephellyel bővítették a korábbi szolgálati lakás teljes átalakításával. A két új csoportszoba kialakításával tovább emelkedett a felvehető gyermeklétszám.

Az óvodában modern műfüves sportpálya is elkészült a fejlesztések során. Romanek Etelka polgármester avatta fel 3 évvel ezelőtti az új óvodaépületet, akit hivatalos úton ezen a héten tájékoztattak a legfrissebb, 30 milliós forintos kormányzati támogatásról.

Forrás: esztergom.hu