Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Barátja nagymamáját bántalmazta és rabolta ki a tokodi fiatalkorú

Vádat emeltek az a 17 éves tokodi fiú ellen, aki 15 éves társával egy barátjuk nagymamájának sárisápi házába törtek be. Az idős asszony felébredt, akit az idősebb fiú fojtogatni kezdett, majd egy fotelt borított rá. A fiatalabb fiú elrohant, később az idősebb is elsietett a megszerzett zsákmánnyal.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat két fiatalkorú fiúval szemben.

Az ittas állapotban lévő 17 és 15 éves fiatalok elhatározták, hogy a barátjuk nagymamájához mennek azért, hogy tőle élelmet szerezzenek. Ennek megfelelően, 2017. május 28. napján, éjszaka a 66 éves, egyedül élő asszony sárisápi házához bicikliztek, a kerítésen átmásztak, majd az egyik ablakot betörve a házba bejutottak.

A fiatalabb fiú a ház konyhájában élelmiszereket pakolt a magával vitt táskába, míg társa az előszobában készpénzt talált, így elhatározta, hogy további pénzt keres, ezért bement abba a szobába is, ahol az asszony aludt. A fiatalkorú az ágy melletti szekrényről elvette a pénzt, majd távozni akart, azonban észrevette, hogy a sértett felébredt. A fiú ekkor az 1.600 forint megtartása érdekében az időközben felébredt, ágyban fekvő asszony száját, orrát mindkét kezével befogta, majd az ágyneműt a sértett fejére húzta, a kapálózó, ágyról lecsúszott asszony hátára a fotelt ráborította, és a sértett fejét a fotellel erőteljesen a földhöz szorította.

A fiatalabb fiú észrevette, hogy társa az asszonyt bántalmazza, ezért elmenekült, és közben telefonon szólt a nagyapjának, hogy vigye őket haza. A 15 éves fiatalkorúnak nem volt tudomása arról, hogy társa készpénzt talált, továbbá a sértett szobájába nem ment be, a bántalmazásban nem vett részt.

Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 4.780 forint.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő 17 éves fiút rablással, szabadlábon lévő társát lopással vádolja.

Rendőrségi képgaléria az esetről>>

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó