Kategóriák: EsztergomHírek

Térségünkben is egyre több az influenzás beteg

Egymásnak adták a kilincset a betegek csütörtökön egy esztergomi rendelőben. Szinte kivétel nélkül mindenki ugyanazzal a panasszal érkezett – értesült az esetről a hirado.hu

Láz, fejfájás – a leggyakoribb tünetek. Vannak, akik próbálják otthon kikúrálni magukat, de nem sikerül, ezért orvoshoz fordulnak. Rövid vizsgálat után kiderül, hogy valóban elkapta-e valaki a vírust.

Rengeteg a beteg: az esztergomi rendelő forgalma megháromszorozódott az utóbbi hetekben. A háziorvos azt mondja: náluk már elkezdődött az influenzaszezon.

Üveges Szilvia háziorvos a hirado.hu-nak elmondta, jelentősen megemelkedett a magas lázzal, végtag fájdalommal, influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegek száma, megkezdődött tehát az influenzajárvány.

A vírus gyerekekre különösen veszélyes, gyakran okoz súlyos szövődményeket. Ezek viszont az esetek többségében védőoltással megelőzhetők.

Hóbor Miklós gyerekorvos az M1-nek elmondta, szövődmények mindig előfordulhatnak, így egy magas lázas állapot mellett görcstevékenység jelentkezhet, úgyhogy ezt mindenképpen, talán a védőoltással meg tudják akadályozni, hogy nagyon magas lázas állapot jelentkezzen.

December vége óta folyamatosan nő az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Az elmúlt két hétben rekordot is döntött: csaknem 13 ezren betegedtek meg. Leggyakrabban 15 és 34 év közöttiek. Kórházba 43-an kerültek. A mintavételek alapján a többség az influenza B típusát kapta el.

Forrás: hirado.hu
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megosztás