Kategóriák: DorogHírek

Kolonics Péter kapta idén a Rauscher György-díjat

Dorogon a Magyar Kultúra Napja ünnepi rendezvényét január 18-án, csütörtökön tartották meg a művelődési házban. Az esemény keretén belül került átadásra a Rauscher György-díj, melynek gazdája idén Kolonics Péter lett. Mindemellett a művelődési ház alapkőletételének 95. és átadásának 90. évfordulójára is emlékeztek.

A városi ünnepség megnyitójaként a Dorogi Galériában a művelődési házhoz kapcsolódó csoportok, művészek alkotásaiból összeállított kiállítást nyitotta meg Végh Éva, Dorog Város Kulturális Közalapítványának kuratóriumi elnöke.

A színházteremben pedig dr. Tittmann János polgármester köszöntötte az érdeklődőket. Dorog Város Önkormányzatának képviselő-testülete decemberi ülésén döntött a 2018-ban díjazandó, kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyekről.
Ezúttal a Magyar Kultúra Napja, a Rauscher György-díj átadásának ünnepe is volt, mely díjat a képviselő-testület Kolonics Péter részére adományozott.

A díjátadás után Dankó Kristóf, Dorog Város főépítésze tartott vetített képes előadást a Munkásotthon Önsegélyező és Önművelő Egyesülettől a művelődési házig címmel.

Az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei és művésztanárai előadásában Kodály, Lehár, Erkel műveket hallhattak az ünneplők, Faragó Dóra és Bodolai Péter előadásában. Zongorán kísérte őket Berchy József. A következőkben az 50-es, 60-as években óriási sikerrel szereplő Blank Együttesét idézte meg Sasvári Katalin, Párma Csaba és Kertai Mihály. A Magyar Kultúra Napjának műsorát pedig Lattmann Béla és Barátainak nagysikerű koncertje zárta.

A rendezvény részletes beszámolója, illetve Kolonics Péter méltatása Dorog város honlapján tekinthető meg!

Fotók, forrás: dorog.hu