Kategóriák: EsztergomHírek

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Az eseményen számos egyházi, politikai vezető mellett szűkebb hazánkat többek között dr. Völner Pál államtitkár, Kancz Csaba kormánymegbízott, Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnöke és Horváth-Szeder Gábor esztergomi járásvezető képviselte.

Az ünnepségen jelen voltak még Magyarország és a környező országok gazdaságát és kulturális életét meghatározó szereplők is.

A rendezvényt Kiss-Rigó László püspök nyitotta meg és több nyelven szólt imádsága az 1170-ben mártírhalált halt érsek tiszteletére. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az európai közös jövő fontosságára és a keresztény gyökerekhez való visszatérésre hívta fel a figyelmet. Ian Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete beszédében Szent Tamás máig is érvényes egyházi jogokért való küzdelmét emelte ki, mely mindig fontos volt hazánk életében. Előadását Szabadhegy Péter, Magyarország korábbi nagykövete az Egyesült Királyságban beszéde követte. Takács László a londoni The Mercers Company képviselője az anyagi javak helyett az egyének egyedi, szellemi értékét tartja előbbre valónak, ez a nézet szintén a mártír életszemléletére vall. Zárszavában Romanek Etelka esztergomi polgármester Európa keresztény gyökereinek fontosságát hangsúlyozta, melynek megőrzéséért mi magyarok vagyunk felelősek.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal

Megosztás