Kategóriák: Hírek

Pilisszántói feltalálóról írt a Forbes

Négy éve otthonába keresett polcot a pilisszántói Csocsán Gyula, de semelyik boltban nem talált olyat, ami formára, megjelenésre elnyerte volna a tetszését. Egy barkácsáruházban bolyongva viszont meglátott egy halom bútorlapot. Fogta hát az amatőr fúróját és csinált magának egy polcrendszert. Aztán egy termékcsaládot. Néhány hónapja pedig nyitott egy webáruházat, ahol ezeket árulja – írja a Forbes.

A Shelfie-re jellemző, sajátosan elcsúsztatott megjelenése onnan jött, hogy nem fért hozzá jól a csavarpontokhoz, ezért az egyszerűség kedvéért elcsúsztatta az elemeket. „Már másfél éve nézegettem a polcomat, amikor egy hajnalban, reggel négykor felébredtem és megláttam benne a rendszert.” Másfél év agyi inkubáció következett, ami alatt Gyula egy, a Legóhoz hasonló szisztémát rakott össze, előtte csak egyenként egymáshoz passzintotta a polcokat.

Az elvi fejlesztést két év gyakorlati követte, vagyis maga a termékfejlesztés, amelynek a végén egy kombinálható polcrendszer jött ki. Jelenleg 210 féle előre konfigurált szekrény közül lehet választani, van nappaliba való, sarokba való, tévéfal, egysoros és többsoros polc és egész falat betöltő rendszer is.

A polc extra jó minőségű, Oroszországból érkező táblásított borovi fenyőből készül, natúr, kezeletlen tálalásban. „Így a radír és a csiszolópapír megoldja, ha összekenődik” – mondja Gyula a miértet, de hozzáteszi, később kérhető lesz majd a lakkozás, sőt, akár a többféle színre festés is (terv a gyerekbútor is), de a kezdeti fázisban marad az otthoni kezelés, aki ezt szeretné. Ahogy szerelni is alapvetően a vevő szerel, de plusz költségért lehet kérni összeszerelést is. „Bár bolondbiztosra terveztem, nem lehet rosszul felszerelni, de nyilván nekem már ráállt a szemem, mi hova való.” Egyelőre még Gyula szállít és ő is szerel, ha kérik. A weboldal öt hónapja működik, a webshop egy hónapja éles, ezalatt nagyjából egy tucat szett kelt el.

A Csocsán Gyuláról készült teljes cikket itt olvashatjuk el!

Fotók, forrás: forbes.hu

Megosztás