Ittasan és hamis rendszámmal közlekedett

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 37 éves esztergomi férfival szemben.

A férfi és a külföldről behozott gépjárművek adásvételével foglalkozó kft. ügyvezetője ismerősök. A férfi többször segített az ismerősének akként, hogy a személygépkocsikat a cég telephelyén kitakarította és lepolírozta. A megállapodás alapján azonban a férfi a járműveket nem vezethette. A megbeszéltek ellenére a férfi 2017. szeptember 30. napján, a délelőtti órákban a kft. tulajdonát képező egyik személygépkocsit jogtalanul használta, mivel azzal az egyik esztergomi sörözőbe ment, ahol alkoholt ivott. A férfi ezután a személygépkocsival a cég telephelyére közlekedett, ahol egy luxemburgi honosságú rendszámot felszerelt a személygépkocsi hátuljára, majd a járművet ittasan vezette Esztergom-Kertvárosban, ahol végül a rendőrök megállították.

Az ügyészség a férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével, illetve ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó