Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Szexuálisan zaklatta a 6 és 10 éves kislányokat a dorogi férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 49 éves férfival szemben.

A férfi régóta ismerte a 10 éves kislány édesanyját, akivel baráti kapcsolatban voltak, ezért az asszony rendszeresen a férfira bízta a gyermekét. Az elkövető 2016 tavaszától 2017 májusáig havonta találkozott a gyermekkel, ilyenkor strandra ment vele, ételt-italt vásárolt neki, és alkalmanként előfordult az is, hogy kislány a férfinál töltötte az éjszakát. Ebben az időszakban a férfi 5 alkalommal szexuális cselekményt végzett a kislánnyal.

Ezen túlmenően a férfi 2017. június 19-én észrevette az egyik Esztergom-kertvárosi lakótelepen szülői felügyelet nélkül játszó 7 és 6 éves kislányokat, akikhez odament. A férfi gumicukrot ígérve a gyerekeket a közeli dombhoz csalta, majd megkérte őket, hogy a gépkocsijába szálljanak be, amit ők megtettek. A férfi ezt követően egy fás, bokros területre vitte őket, ahol magát szeméremsértő módon mutogatta.

A halmazati szabályokra figyelemmel a férfival szemben akár 13 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az elkövetővel szemben a járási ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotó: police.hu