Kategóriák: Hírek

Tippek az álláskeresés időszakára!

Munkakeresésnél bizony jól jöhet néhány tipp, amelyeket meg tudunk fogadni.

Íme, közülük néhány: az első, hogy legyünk magabiztosak. Tudatosítsuk magunkban, hogy olyan szakértelemmel, és tapasztalatokkal rendelkezünk, amelyek birtokában fel fognak minket venni az adott helyre, és így sikeresek leszünk az új munkahelyünkön.

A második, hogy pontosan határozzuk meg, melyik az az állás, amelyiket megcélzunk. Amennyiben nem sikerül eldöntenünk, akkor nyugodtan keressünk fel egy karrier tanácsadót, akinek segítségével rájöhetünk, hogy melyik szakma érdekel minket igazán.

A harmadik, hogy legyen birtokunkban egy jó önéletrajz. Ügyelnünk kell arra is, hogy önéletrajzunknak tartalmaznia kell minden fontos információt a korábbi munkahelyeinken elvégzett feladatainkról, és képességeinkről is. Gondoljuk át alaposa, hogy mivel tudjuk egyedivé tenni bemutatkozásunkat, és önéletrajzunkat. Fontos, hogy az önéletrajz figyelemfelkeltő legyen.

A negyedik tipp, hogy minden körülmények között legyünk kitartóak. Álláskereséskor legyen napirendünk, amelyet pontosan be is tartunk. Kövessük nyomon, hogy hová adtuk be jelentkezésünket, valamint milyen álláskereső felületeket néztünk át. Nagyon fontos szempont, hogy tanuljunk kudarcainkból. Amennyiben részt vettünk már egy állásinterjún, de visszautasítottak minket közölvén hogy nem minket keresnek az állásra, akkor gondoljuk át, mi lehetett az oka, és miben kell még fejlődnünk. Legyen legalább egy olyan barátunk, vagy családtagunk, akivel meg tudjuk osztani, ha valami nem az elvárásainknak megfelelően sikerült.

A KecskemetAllas portálon megtalálhatjuk a legjobb lehetőséget. Azonban mielőtt nekivágnánk a hirdetések elolvasásának, nem árt, ha letisztázzuk, hogy miként kell megírni az e-mailt, ha jelentkezünk egy állásra. Először írjuk be a címzett mezőbe a hirdetésben megadott e-mail címet. Ezt követően a levél tárgyának adjuk meg azt, amit az álláshirdetésben leírtak, vagy ha nem szerepel semmi, akkor találjunk ki valamit. Egy a lényeg, hogy tömör legyen. Ezután írjuk meg az e-mailt. Először kezdjük a megszólítással. Ha van pontos név, akkor használjuk, ha nincs, akkor írjuk ezt: „Tisztelt Hirdető!” A bevezető szövegben legyünk tárgyilagosak, honnan értesültünk az álláslehetőségről, mire jelentkezünk pontosan, és mellékletbe pedig csatoljuk önéletrajzunkat. Zárásként pedig köszönjünk el udvariasan, és röviden. Figyeljünk arra, hogy az egész levélben lehetőleg ne használjunk feltételes módot. A levél végére beleírhatjuk azt, hogy „Várom válaszukat az alábbi elérhetőségeken.” Megadhatjuk e-mailünket, és telefonszámunkat is. Ezek után már tudni fogjuk, hogyan is fog kinézni levelünk.

Ahhoz, hogy megírhassuk, előtte le kell vadászni a megfelelő álláslehetőséget. A kecskeméti munkák ajánlatait átnézve, meg is fogjuk találni, csak ne adjuk fel. A munkaerőpiacon nagy versengésnek lehetünk szemtanúi, mert mindenki meg szeretné találni a legjobb munkát. Ehhez az kell, hogy az aktuális munkalehetőségekről mindenki szeretne értesülni. Mi szeretnénk lenni a leggyorsabbak, akik értesítéseket kaphatnak álláshirdetésekről? Iratozzunk fel az állásértesítőre, vagy a portál közösségi oldalait is böngésszük át gyakrabban. A Kecskemét mérnöki munkák között számos munkalehetőségre bukkanhatunk. Vannak olyan munkakörök, amelyekhez szükséges egyetemi diploma, de olyanokat is találhatunk, amelyekhez elegendő egy szakma, vagy egy középfokú végzettség is. Pályázzuk meg azt, amelyik reális lehet a számunkra.