Kategóriák: DorogHírek

Renault és Citroën autókhoz fognak alkatrészt gyártani Dorogon

Újabb francia cég érkezik Dorogra. A Veolia tulajdonában lévő dorogi erőmű és égetőmű mellett szintén egy francia cég kezdi meg a működését a közeljövőben Dorogon, az ipari parkban.

Mint korábban írtuk, a GDM (Groupe Mecanique Decoupage) nevű autóalkatrészgyártó cég jelentős beruházást tervez Dorogon. A vállalat ügyvezetője a 2017. december 15-én megtartott testületi ülés előtt adott tájékoztatót az általuk létesítendő gyártócsarnokairól.

A volt Sanyo területének megvásárlásával Dorogon nyitja meg új üzemét a harminc éves múlttal rendelkező GMD-csoport, amelyek 4200 alkalmazottja van világszerte. Négy divízióból – nyomás alatti öntöde, műanyag befecskendezés, gépkocsi alkatrészek tömítése, gépészeti alkatrész-gyártás – álló portfóliójuk zöme Európában található, de gyárakat működtetnek Kínában és Észak-Afrikában is. 2019-ben Mexikóban is nyitnak új üzemet.

Dorogon már januárban megkezdődik a volt Sanyo csarnokok renoválása, átalakítása. A tavasz folyamán elhelyezik az első sorozatgyártó gépeket, majd a gyártás első fázisa szeptemberben indul. Az alkalmazottak száma a tervek szerint a következőképpen fog alakulni: 2018 végére 65 fő, 2019 végére 200-an, majd 2021-re 280-an dolgoznak majd.

A francia cég egyébként a Renault és a Citroën cég fő beszállítója. 2016-os árbevételük több 200 milliárd forint volt.

Forrás: dorog.hu