Kategóriák: DorogHírek

Díjakat adtak át Luca napján Dorogon

A Weihnachten steht vor der Tür – Luca napján karácsony felé címmel az idén is megrendezte a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományos karácsonyváró ünnepségét a művelődési házban – írja a város a honlapján.

A Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekara nyitotta meg az eseményt, majd Dankó József alpolgármester, a Dorogiak Dorogért Alapítvány kuratóriumának elnöke átadta Lieber Tamásnak a Dorogiak Dorogért Díjat és emlékplakettet. Lieber Tamás méltatását itt olvashatjuk el.

A nemzetiségi önkormányzat nevében Vörös Jánosné elnök köszöntötte a megjelenteket, majd 100 ezer forintos támogatást adott át a bányászzenekarnak, amelyet Bohner Antal az egyesület elnöke vett át. Bohner Antal pedig köszöntötte a 40 éve a zenekarban zenélő Pétervári Lászlót.

Kolonics Péterné és Sasvári Katalin a nemzetiségi önkormányzat elnökségi tagjai átadták a helytörténeti vetélkedő díjait. Az idén a DOKI Eötvös tagiskola csapata vihette haza a fődíjat.

Az eseményen fellépett a nemzetiségi önkormányzat vegyeskórusa és gyermekkórusa, valamint a Leányvári Német Nemzetiségi Tánccsoport.

Forrás: dorog.hu
Fotó: Lieber Tamás Facebook profilja