Karácsonyi vásárokat ellenőriztek a tűzoltók

Megyénk több városában is karácsonyi vásárokat szerveznek az önkormányzatok. A rendezvények tűzvédelmi előírásait ellenőrizték a katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági munkatársai, köztük az esztergomi vásárét is.

Az ellenőrzésekre Tatabányán, Tatán, Komáromban, Oroszlányon és Esztergomban került sor. A legfontosabb biztonsági követelmény a szabadtéri rendezvények esetében, hogy a résztvevők veszély esetén a lehető leggyorsabban el tudják hagyni a helyszínt. Ehhez jól kivilágított, sötétben is jól látható táblákon jelzett menekülő-útvonalakat kellett elhelyezni. A rendezvény szervezőjének továbbá megfelelő létszámú biztonsági személyzetet kell foglalkoztatnia, hiszen veszély esetén az általuk adott utasítások szerint kell eljárni. A menekülési és menekítési feltételek biztosítása mellett a tűzoltás alapfeltételeit is meg kell teremteni. A tűzoltójárművek mozgásához kellő területet szabadon kell hagyni és a kisebb tüzek eloltásához szükséges tűzoltó készülékeket a helyszínen kell tartani.

Munkatársaink nemcsak ellenőrzik, de tanácsokkal segítik is a szervezőket biztosítva ezzel, hogy a vásárok biztonságosan szolgálják a szórakozni és kikapcsolódni vágyó lakosságot.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Megosztás