Kategóriák: HírekKék hírek

Nyolc évet is kaphatnak a pilisvörösvári és a sárisápi dílerek

Az Esztergomi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három dílerrel szemben.

Két férfi Sárisápon, míg társuk Pilisvörösváron lakott. A sárisápi férfiak elhatározták, hogy jövedelmüket kábítószerek eladásával egészítik ki. Ennek megfelelően marihuánát vásároltak, melyet részben a Pilisvörösváron lakó férfitől, részben budapesti ismeretlen személyektől vettek meg 2000 Ft/gramm áron. A pilisvörösvári díler tudta, hogy az általa eladott kábítószert tovább értékesítik.

A sárisápi férfiak a marihuánát a vevőiknek 2016 októberétől 2017. március végéig árulták 2500 Ft/gramm áron. A sárisápi elkövetőket 2017. március 30. napján egyikük lakóhelyén elfogták a rendőrök, amikor éppen marihuánát értékesítettek. A nyomozók a lakásban kábítószereket, az adagoláshoz szükséges eszközöket, és készpénzt is lefoglaltak.

A kábítószer kereskedelem révén az egyik férfi 837.500 forinttal, a másik 700.000 forinttal, míg pilisvörösvári társuk 128.000 forinttal gazdagodott.

A férfiak terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetőkkel szemben a járási ügyészség szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó