Kategóriák: EsztergomHírek

TDM konferencia Esztergomban

Esztergom városa a 2030-ig szóló Dunakanyar turisztikai fejlesztési koncepció keretén belül 17 milliárd forintos állami támogatáshoz jut. Erről és még számos fontos kérdéskörről tanácskozott a Magyar TDM Szövetség november 30-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen – számol be az eseményről a turizmusonline.hu

Romanek Etelka, a város polgármestere nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy Esztergom Magyarország első történelmi fővárosa, az egyetemes kultúra bástyája, határon innen és túl. A kormányhatározat szerint a Dunakanyar kiemelt fejlesztési térség, az elkövetkezendő időben mintegy 70 milliárd forintból újítják meg turisztikai kínálatát. Esztergom 17 milliárd forintot fordíthat egyházi és turisztikai attrakciók megújítására, városkép formálásra, ezzel több évtizedes lemaradást számolhatnak fel. A Komáromtól Vácig tartó, fejlesztendő dunai szakaszon a város kiemelt szerepet kap, a Budapesttel való szorosabb összeköttetést szolgálhatja a 12 milliárd forintból megvalósuló gyorshajó-járat.

A konferencia legjobban várt előadását Dr. Gajda Tibor, az MTÜ vezérigazgató-helyettese prezentálta. Mint fogalmazott, a magyar turizmus felszabadul korábbi mostoha megítélése alól. 800 milliárd forintot nehéz lenne rosszul elkölteni. Hihetetlen mértékű fejlesztési forráshoz jut az ágazat, a külpiaci marketingre szánt összeg is rendkívül nagy. Az emberi tényezőn, a helyi magányos hősök összefogásán múlik a siker. Eljött az ideje, hogy az egymás szomszédságában lévő turisztikai szolgáltatók elkezdjék egymás termékét ajánlani. A szálláshely-fejlesztés kulcskérdése, hogy a szereplők képesek-e kinyitni az ajtót más idegenforgalmi szolgáltatók előtt. Helyi logika nélkül itt soha nem lesz Ausztria!-mutatott rá Gajda Tibor.

Forrás: turizmusonline.hu

Megosztás